More articles
Veilig reizen naar Málaga

Veilig reizen naar Málaga

Andalusië biedt alle reizigers in 2021 een gratis COVID verzekering!

Voor alle reizigers die tussen 1 januari en 31 december 2021 een verblijf hebben in een officiële accommodatie (*) bied de Junta de Andalusia een gratis COVID-19 verzekering aan met dekking in geval van infectie met het Covid-19 virus c.q. variant.

·         Dekking zonder leeftijdsgrens, met uitzondering van elke omstandigheid die de verzekerde voorafgaand aan de reis kent.

·         Deze polis is een aanvullende verzekering (tweede laag) op de verzekering of dekking die de verzekerde reiziger reeds heeft (je eigen reisverzekering); deze verzekering van de verzekerde reiziger wordt in eerste instantie toegepast.

·         Met een maximumlimiet van € 4.000 en een eigen risico van € 100 dekt de verzekeraar het volgende:

Medische-, chirurgische- en ziekenhuiskosten

·         Medische en chirurgische kosten en vergoedingen.

·         Farmaceutische kosten in verband met herstel van COVID-19.

·         Ziekenhuis kosten. 

Medische kosten voor transport en repatriëring van patiënt (*1)

·         Ambulancekosten of vervoer van de patiënt van de plaats van eerste diagnose naar het ziekenhuis voorgeschreven door de behandelende arts.

·         Kosten voor terugkeer naar de vakantiebestemming vanuit het ziekenhuis waar de patiënt is behandeld.

·         Repatriëring per ambulancevliegtuig indien de noodsituatie of de ernst van de zaak dit rechtvaardigt (alleen Europa en landen rond de Middellandse Zee).

·         Voor passagiers uit andere landen wordt een medische lijnvlucht gebruikt.

Transport en repatriëring van de verzekerde metgezellen (*2)

·         Als een patiënt met COVID-19 vervoerd of gerepatrieerd moet worden, vallen ook de verzekerde metgezellen onder deze verzekering.

·         Tevens vergoedt de verzekeraar de kosten van hun vervoer of repatriëring, hetzij naar hun vakantie accommodatie, hetzij naar de plaats waar de gerepatrieerde patiënt in het ziekenhuis is opgenomen.

·         De rechten van de retourtickets van de verzekerde worden verzorgd door de verzekeraar.

·         Als de verzekerden minderjarig of gehandicapt zijn en geen zoals genoemd metgezel heeft, zal een verantwoordelijke hem/haar begeleiden naar de woonplaats of ziekenhuisopname van de patiënt.

 Transport en repatriëring ingeval van overlijden door COVID-19

·         De verzekering dekt de nodige regelingen op het moment van het overlijden van de patiënt.

·         De kosten van het vervoer van de metgezellen naar de begraafplaats zijn gedekt en de rechten van de retourtickets worden uitgeoefend door de verzekeraar.

·         Als de verzekerden minderjarig of gehandicapt zijn en geen zoals genoemd metgezel heeft, zal een verantwoordelijke hem/haar begeleiden naar de woonplaats of ziekenhuisopname van de patiënt.

Kosten voor het eventueel langer verblijven in een accommodatie (*3) voor de verzekerde patiënt en zijn metgezellen bij opname of medische quarantainevoorschriften (*4)

·         Het verblijf van de verzekerde in een hotel na ziekenhuisopname of onder medisch quarantainevoorschrift is gedekt.

Verklarende begrippen:

1.       * Patiënt – verwijst naar de persoon waarbij COVID-19 is vastgesteld.

2.       * Metgezel – verwijst naar de meereizende echtgenoot of samenwonend partner van de patiënt, (groot)ouders, (klein)kinderen.

3.       * Accommodatie -het verblijf moet zijn in een bij de Junta de Andalus geregistreerde accommodatie b.v. VFT/MA/30369 te weten hotels, appartementen, pensions, hostels, appartement-hotels, campings, bed & breakfast’s en casas rurals.

4.       * Quarantainevoorschriften -verwijst naar de periode dat personen geïsoleerd verblijven om risico op verspreiding van COVID-19 te vermijden of te beperken.

COVID-19 Reisbijstandsverzekering andalucia.org/en/travel-assistance-insurance

Spain Travel Health spth.gob.es

Huidige situatie besmettingen in de afgelopen 14 dagen (update) cnecovid.isciii.es

Reisadvies Spanje | Europese Unie Reisadvies volgens de Europese Unie

Preventieve maatregelen COVID 19 Andalusië  mapacovid.es

Voor meer uitgebreide informatie in het Nederlands: Veilig reizen website Casa don Carlos

This is our own website with the best price. Click here for our accommodations or ask us personal question. Or read on with , or go to the overview of all articles.

Published 16-03-2021 / Copyright © Appartement Malaga